Recepten · yakitori spiesjes
Ingredienten:
•500 gram kip
•Zout
•8 satéstokjes (metalen spiesjes voor de duurzaamheid)
•8 eetlepels mirin (zoete rijstwijn)
•4 eetlepels sake (rijstwijn)
•8 eetlepels zoute sojasaus
•1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
Bereiding:
Gebruik een klein beetje zout om de kip op smaak te brengen, snij het in stukjes en rijg het aan spiesjes. Leg ze daarna afgedekt in de koelkast.
De yakatori lak maak je vervolgens door de mirin, sake, sojasaus en basterdsuiker in een steelpannetje te doen en het het roerend aan de kook te brengen en vervolgens op laag vuur te reduceren tot een stroop.
vervolgens gril je de spiesjes terwijl je ze steeds lakt met de siroop aan alle kanten
Leg het netjes op een schaaltje en lak nog een keer extra af met de rest van de lak, en strooi er een klein beetje sesamzaadjes overheen om het af te maken