Recepten · Mini Pizza’s

Ingredienten:

  • zelfrijzend bakmeel
  • water
  • tomaat
  • ui
  • knoflook
  • oregano
  • oude geraspte kaas
  • peper
  • zout
  • kruidenzout

Bereiding:

  • maak een deeg van het zelfrijzend bakmeel en water  (500 gram meel/ 230 nl water)
  • Doe het deeg in een kom met een natte handdoek erover
  • snij drie tomaten in 4 stukken
  • snij een ui in 4 stukken
  • snij een knoflook teen in 2 stukken. (Ik gebruik Chinese knoflook en gebruik maar 1 teen)
  • Doe allse samen met de oregano, peper en zout in een maatbeker en pureer met een stafmixer
  • laat het deeg nog even rusten
  • verwarm de oven voor op 250 graden
  • pak een bol van het deeg en kneed deze nog even goed
  • rol deze bol uit naar een rechthoekige plak
  • besmeer het deeg met de tomatensaus
  • doe er naar smaak geraspte kaas op laat het einde een halve cm vrij
  • rol het deeg over de lange zijde op
  • snij de rol in plakjes van ongeveer een centimeter
  • leg de plakjes plat op een bakblik
  • Doe het kruidenzout over de plakjes op het bakblik
  • zet het bakblik in de oven
  • controleer de kleur van de pizatjes. 
  • Na ongeveer 10 minuten kunnen ze eruit
  • pas op!!! Ze zijn heet!